ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Οι ξεναγήσεις αυτές θα δώσουν την ευκαιρία σε αυτούς που επιθυμούν να ζήσουν τους μύθους της Ελληνικής Ιστορίας μέσα απο τις οργανωμένες ξεναγήσεις μας!

Με τα ειδικά προσαρμεσμένα Mini-Vans θα σας γυρίσουμε στις πιο δημοφιλείς Ελληνικές τοποθεσίες με ξενάγηση μερικών ωρών αλλά και μονοήμερων εκδρομών.

Οργανώνονται επίσης και ολιγόωρες εκδρομές (2 με 3 ώρες) στα σημαντικά σημεία και χώρους της Αθήνας όπως την Ακρόπολη, την Πλάκα και άλλους τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την Αθήνα.

Μονοήμερη εκδρομή στην Αργολίδα: στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την πόλη Ναυπλίου και την αρχαία πόλη Μυκηνών

Σε αυτό το ταξίδι θα ανακαλύψετε τις τρεις πολύ γνωστές τοποθεσίες στην κεντρική Ελλάδα.Θα ξεκινήσουμε με το τελευταίο καλά διατηρημένο θέατρο, την Επιδαύρο. Αυτο το μνημείο προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών λόγω της ιδανικής και απόλυτης συμμετρίας του αλλά και την ομορφιά, θεωρείτο το μεγαλύτερο επίτευγμα των αρχαίων Ελλήνων στην κατασκευή θεάτρων. Στο θέατρο πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός παραστάσεων τους θερινούς μήνες. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την πόλη των Μυκηνών, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό σας και θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας με την μικρή γραφική πόλη του Ναυπλίου την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Μονοήμερη εκδρομή στην αρχαία Ολυμπία

Επιλέγοντας αυτην την εδκρομή θα έρθετε σε επαφή με ένα από τα σημαντικότερα ιερα της αρχαιότητας, αφιερωμένο στον πατέρα Θεό του Ολύμπου τον Δία. Η Ολυμπία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών  Αγώνων και επίσης το μέρος όπου πραγματοποιούνταν. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα ακριβείς τοποθεσίες και γήπεδα όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν απο περίπου 2500 χρόνια της ιστορίας.

Μονοήμερη στους Δελφούς, το αρχαίο ναό του Απόλλωνα, το περίφημο μουσείο

Σε αυτό το ταξίδι θα επισκεφθείτε τους Δελφούς, το πιο ιερό τόπο των αρχαίων Ελλήνων, ο τόπος που θεωρούνταν ως  ‘’το κέντρο του κόσμου’’. Τα ορατά ερείπια του ναού του Απόλλωνα δίνουν μια μεγάλη ιδέα της αρχιτεκτονικής και την σημασία των ελληνικών ναών προς τους Θεούς. Στο μουσείο φυλλάσονται κάποιοι απο τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Μια εκδρομή στην Αθήνα, τον Παρθενώνα, το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας και το Μουσείο της Ακρόπολης

Το ταξίδι σας στην Ελληνική Ιστορία θα ξεκινήσει με την πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθήνα, μια απο τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε την εμπειρία και αρχαίας και μοντέρνας πόλης ταυτόχρονα, θα επισκεφτείτε τον Παρθενώνα, ενά απο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και ένα απο τα επτά θαύματα της γης. Στη συνέχεια θα επισκεφτείτε, τον ‘’Ιερό Βράχο ’’ της Αθήνας -  την Ακρόπολη, μέρος απο την αρχαία πόλη και την αρχαία αγορά, όπου οι αρχαίοι Έλληνες περνούσαν το χρόνο τους για τις αγορές τους, τις συζητήσεις αναπτύσσοντας τις γνώσεις τους πάνω σε όλες τις γνωστές επιστήμες. Επόμενη είναι η επίσκεψη στο σημαντικότερο και ένα απο τα πιο πλούσια σε εκθέματα αρχαίας Ελληνικής τέχνης, η συνέχεια στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που συνδυάζει άριστα την σύγχρονη αρχιτεκτονική με τα αρχαία μνημεία.

Εκδρομή στο Σούνιο, Ναός του Ποσειδώνα

Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής χερσονήσου, περίπου 60 χλμ. από την Αθήνα, βρίσκεται ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η συγκεκριμένη εκδρομή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε τις ομορφιές των δυτικών ακτών της Αττικής, τα όμορφα θαλάσσια θέρετρα και τις παραλιακές πόλεις. Το ταξίδι ξεκινά από την Αθήνα, μέσα από τον παραλιακό δρόμο της οδού Ποσειδώνος περνάμε μέσα από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα προάστια της Γλυφάδας, Βούλα, Καβούρι, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα. Ο Ναός του Ποσειδώνα, χτίστηκε το 444 π.Χ., θα δείτε την πιο συναρπαστική θέα από το ακρωτήρι με μια κάθετη πτώση των 70 μέτρων στο σημείο όπου τα βράχια πληρούν τα κρυστάλλινα νερά του κόλπου.